viernes, 25 de enero de 2013

Ensenyament de les arts Musicals



Aquesta assignatura anomenada PROJECTES ARTÍSTICS EN LA PRIMERA INFÀNCIA consta de dues parts, amb dos professors diferents i per tal diferents horaris també.

Com tots sabem., la paraula ART engloba molts aspectes:

- Música
- Dansa
- Arts escèniques
-Arts plàstiques
- Arts culinàries, etc.

Perquè com ja vaig esmentar en un altre entrada l'art és un moviment que  per a mi significa: CREACIÓ, BELLESSA, EMOCIONS, REFLEXIÓ, EVOCAR, SOMMIAR, EXPLORAR, EXPLOTAR I EXTERIORITZAR, entre d'altres altres milions de paraules que la poden descriure.

La nostra assignatura tracta de treballar les arts de manera global amb els infants, però de manera més concreta les arts escèniques i la música a més de les arts plàstiques.

En aquesta entrada volia parlar de la part de MUSICA I ARTS ESCÈNIQUES que ha impartit el professor de música Toni Pons, a la que estic molt agraïda d'haver-nos mostrat el món de la música amb totes les seves vessants amb tanta emoció i sentiment.

A principi de l'assignatura en Toni ens va proposar dedicar les nostres hores lectives a conèixer més a fons el que són les Arts escèniques i quins tipus hi trobem a la nostra societat. Hem anat treballant obres de teatre, òperes, musicals i ballets. De veritat he de dir que m'ha agradat moltíssim conèixer aquests registres tan famosos i coneguts com per exemple "El barber de Sevilla".

Les obres que hem visionat han estat:

Òperes:
- "Tosca" i "El barber de Sevilla"

Musicals:
- "Pulcinella" Ballet
- " Sweeney Todd"

Obres magistrals d'orquestra:
-  "Requiem" de Mozart
- "Quadres d'una exposició de Mussosgri"

A més, en vorer el gran interès que mostràvem davant els musicals, en Toni va convidar a un dels Grans del món musical, un director de musicals que ens va explicar cóm eren els musicals des de dintre. Ens va mostrar un making-off i també ens va resoldre molts dels nostres dubtes en relació al tema.

Només volia agrair a en Toni la seva paciència i les seves ganes per ensenyar-nos més sobre aquest món..., Una abraçada forta des de aquí.




No hay comentarios:

Publicar un comentario