viernes, 11 de enero de 2013

Taller de música



En aquesta sessió ha estat na Silvia qui ens ha guiat pel món de la música. El taller tractava d'aprendre a cantar, modular la veu i saber com respirar i treure l'aire per no ofegar-nos mentre ho fem. 

Ens ha ensenyat a respirar a fons, cosa que com ella ens deia, solem fer malament, perquè normalment respirem de pit i hem de respirar fins l'abdomen. Per fer la prova ens em estirat al terra i mentre respiràvem profundament havíem de col·locar les mans sobre el diafragma per adonar-nos de com entra l’aire cap avall i com surt. Aquesta és una tècnica que s’empra també a les pràctiques de ioga o relaxació per aprendre a agafar consciència de la nostra pròpia respiració. 

Desprès ens hem col·locat en cercle i fent dos grups (un de veus més agudes i l’altre de veus més greus) hem començat a cantar seguint la guia de na Sílvia. La veritat que ens hem rigut molt i ens ho hem passat molt bé, hem pogut treure les vergonyes i aprendre com modular la veu.
Hem cantat la cançó de “Pastoret d’on vens” i la de “Dalt del cotxe”; una cosa curiosa és veure les diferents versions de la mateixa cançó segons on l’hagis après, perquè na Sílvia és de Barcelona i la canta amb una melodia diferent a com la cantam naltros aquí. 



Les cançons són les següents:

http://lh5.ggpht.com/-7DgJOBPrjTg/S4-aOf9AfGI/AAAAAAAABYY/t9unROk3-eY/pastoretdonvens.jpg
   
http://4.bp.blogspot.com/_p5n3xqoTTpY/R1FuDA2slNI/AAAAAAAAAEs/v3oy361XRV4/s1600-R/daltdelcotxe.jpg
http://www.auditori.cat/uploads/fitxers/images/18%20partitura%20dalt%20del%20cotxe-1.png













A més d'això també hem cantat "a coro", ens hem juntat pels tons o timbres de veu, creant d'aquesta manera dos grups: un de timbre alt o agut i l'altre de timbre baix o greu. Hem anat fent proves d'un en un i desprès per grups. Finalment ens hem dividit en tres grups i anavem fent entrades de veu, seguint la cançò, a diferents moments. Així tenim que el grup número 1 entrava a la de tres, el grup nº 2 entrava a la de 6 i l'altre a la de 10..., o quan el grup anterior acabava la primera estrofa. 

Ha estat super divertit i molt interessant, penso que de forma general ens hem adonat que també sabem cantar. 

A continuació el vídeo que ho demostra: ;) 






La veritat que a na Sílvia se li dona molt bé dirigir o guiar a la classe..., perquè sap fer que li prestin atenció sense ser massa estricta. Ens ha fet riure a l’hora que em après coses sobre la música i com versionar-la per als més petitons. Aquestes cançons estan dirigides a infants de segon cicle d’infantil.
Moltes gràcies Sílvia per la teva classe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario