viernes, 30 de noviembre de 2012

Pulcinella

Una de les obres escèniques que hem vist amb en Toni ha estat el ballet de "Pulcinella" . A continuacó vos mostro la meva opinió personal:

Opinió Personal en referència a l’ obra “Pulcinella” de Stravinsky



Stravinsky és un compositor rus, al qual li agradava donar un aire molt extravagant, excèntric i misteriós a les seves obres; aquest caràcter excèntric queda ben reflectit en el ballet que estem analitzant, tant en la música, els escenaris, els personatges, els vestuaris, la història que representen els ballarins i la mateixa dansa en sí mateixa.  Trobem una música impactant i moguda, complexa i molt carregada de pujades i baixades, entremesclant instruments que no són corrents de trobar en aquests espectacles , amb altra melodia més tranquila, segons siguin les escenes que van sorgint.  A l’obra trobem moments en els quals es veu representat l’amor, la picaresca del desig de dos joves per aconseguir a dos dones, de dol per la mort d’un personatge i de fantasia quan es troben dintre del que pareix un somni. La història es una mica complexa d’entendre i penso que deixa que siguin els mateixos espectadors amb la seva imaginació els qui interpretin el que succeeix. Trama enrevessada. Mescla de coses estranyes, aquesta trama no és racional sinó una creació fantàstica, on la música i la dansa són els components principals. Hem de pensar que Stravinsky forma part del moviment impressionista, el qual es caracteritza per expressar les idees d’una manera sinuosa, és a dir, que no es reflecteixi de manera molt clara, sinó que s’hagi d’intuir, donant peu a la imaginació, tot el contrari al realisme. Com diu la mateixa paraula, cercaven impressionar, aconseguint efectes mai vistos amb anterioritat en la música. D’aquí  el grau de complexitat d’aquesta obra.

Personalment, l’obra m’ha agradat molt per la música i la dansa; encara que he de dir que els vestuaris i la decoració desmilloraven els moviments dels ballarins, encara que també entenc que tot està pensat així amb intenció; ja que el que vol l’autor és crear confusió i diferència. Té un to de burla que es manté durant tota l’obra, això es veu en els moviments exagerats dels ballarins i les passes que treballen. Jo he vist molts ballets de molts diferents tipus, però mai havia vist un com aquest, tan estrany d’entendre i amb aquests moviments tan exagerats i potser una mica repetitius. Al meu parèixer la dansa no és de les més complexes que he vist, encara que òbviament no puc infravalorar el gran treball que fan els artistes, la seva feina i la complexitat del ballet, en el qual s’han de sincronitzar i han d’interpretar a la vegada. Moltes hores de feina feixuga. 

Una de les coses que també m’ha agradat és que ballen tant homes com dones, encara que potser en aquella època podria ser més normal trobar ballarins que avui en dia; penso que l’art estava molt més valorada que el que hi és hores d’ara en la nostra societat actual. 

En conclusió puc dir que la música és molt fantàstica i complexa; amb molts de canvis exagerats i espectaculars; que juntament amb la dansa fan d’aquesta, una obra mestra sense precedents, molt característica del moment i el moviment en el que es troba el seu creador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario