jueves, 29 de noviembre de 2012

Taller de Cuina



  En aquest Tercer Taller na Iratxe ens ha ensenyat a fer un pastís fred i molt molt dolç...a continuació os contaré les passes i els ingredients que vos faran falta per a poder gaudir fent i desprès tastant el producte sorgit d'aquesta dolça recepta...

  Els ingredients són:

- 1 pot de cacau en pols.
- 1 paquet de galetes.
- 1/2 got de llet.
- 125 gr. de mantega.

I si vols afegir alguna coseta més com a decoració final dons perfecte; per exemple es poden emprar qualque tipus de llaminadura de color.

 Materials que necessitarem:

- 1 safata, 1 bol o qualque tipus de material de cuina a on anar fent la barreja i on finalment puguem col·locar allò que anem fent.
- Una cullera.
- Tovallons.
- 1 Picador  o Rodet per amassar.


Nota: aquestes mesures són a nivell orientatiu, ja que tot dependrà del nombre de comensals i del tamany de la safata emprada.

Passes a seguir:

1. Ficar el paquet de galetes a un bol per picar-les amb el morter o amb qualque tipus d'instrument que et pugui servir per això. Nosaltres vàrem emprar unes bosses de plàstic i li anàvem donant colps i matxucant amb la mà.

2. Una vegada estan ben moltes, li afegim la mantega i remenem fins que es quedi una massa consistent (que es queda enganxada si fas una bola).

3. Ara li ve el torn al cacau en pols, l'afegim i seguim amassant fins que es faci la barreja.

4. Afegim la llet, la suficient per reblanirla massa, però sempre evitant que es quedi aguada o massa líquida.

5. La massa ja està llesta: ara hem d'emmotllar, fer figures amb la massa que més t'agradin per a presentar el pastís. Naltros hem fet boletes i hem anomenat el postra :"Bombetes de xocolata" , unes altes companyes han fet figures geomètriques o formes com un xumet o un cor; aquí és el moment d'emprar la teva imaginació!

Només queda ficar-la a la nevera i esperar unes horetes fins que estiguin més compactes.

La sessió ha estat molt divertida i m'ha encantat aprendre a fer un dolç de manera tan senzilla i sense necessitat d'un forn, perquè ens permet fer-ho a bandes on no tens electricitat. Com sempre: es un plaer passar aquestes horetes amb les companyes fent coses pràctiques i no sempre fer tanta teoria..., relaxa la ment i el cos.

Espero que gaudeixis d'aquest dolç: et servirà per fer als Nadals, Aniversaris o qualque festa que vulguis fer les postres.

Mmmmm.... BON PROFIT!!!!

Així han quedat els nostres pastissos: i vos puc dir que estan BONÍSSIMS!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario